ارائه گواهی بهداشتی کالاها و اماکن تحت نظارت دامپزشکی

13022554000

7-صدور گواهی بهداشتی جوجه ریزی در مرغداری/ ورود آبزی در آبزی پروری

13022554109

الف. صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی در مرغداری

1-رعایت فاصله زمانی بین تخلیه، پاک‌سازی و ضدعفونی تا صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی در بر اساس عملکرد بهداشتی واحد مرغداری و شرایط منطقه برابر دستورالعمل صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی

2-دریافت تأییدیه دامپزشکی در مورد فراهم بودن شرایط بهداشتی در واحد مرغداری برای آغاز پرورش

3- دارا بودن گواهی بهداشتی حمل مرغ دوره قبل واحد مرغداری به کشتارگاه یا صورت‌جلسه معدوم‌سازی گله دوره قبل

4- دارا بودن گواهی بهداشتی عقیم‌سازی و حمل کود دوره قبل و یا صورت‌جلسه معدوم‌سازی آن

5- دارا بودن بیمه‌نامه دوره قبل و سوابق مربوط به گزارش تلفات به بیمه همان گله

6- داشتن پروانه بهره‌برداری بهداشتی (معتبر) واحد مرغداری

ب. صدور مجوز بهداشتی ورود آبزی در آبزی‌پروری

1- آیش‌گذاری مزرعه آبزی‌پروری به مدت حداقل یک ماه

2- دریافت تأییدیه دامپزشکی در مورد فراهم بودن شرایط بهداشتی برای آغاز پرورش آبزیان (بر اساس ارزیابی بهداشتی مزرعه مطابق فرم چک‌لیست موجود در سامانه الکترونیک پایش و مراقبت بیماری‌های آبزیان، حسب نوع آبزی)

3- دارا بودن گواهی بهداشتی خروج آبزی و انتقال به واحد دیگر/ بازار صادره در سامانه الکترونیک پایش و مراقبت بیماری‌های آبزیان یا صورت‌جلسه معدوم‌سازی گله/ تلفات گله (در صورت بروز بیماری در دوره قبل)

4- دارا بودن بیمه‌نامه دوره قبل و سوابق مربوط به گزارش تلفات به بیمه همان گله

5- داشتن پروانه بهره‌برداری بهداشتی (معتبر) واحد آبزی‌پروری

نحوه ارائه
card
شناسنامه خدمت
card
فایل راهنمای کاربران
card
نمودار مراحل خدمت

مشخصات خدمت

سطح خدمت

کشوری

نوع خدمت

G2B

ماهیت خدمت

حاکمیتی

نوع مخاطبین

-صاحبان واحدهای تولید، فرآورده های دامی -مصرف کنندگان فرآورده های دامی

نحوه آغاز خدمت

تقاضای گیرنده خدمت

متوسط مدت زمان ارایه خدمت

یک روز

زمان ارائه خدمت (ایام هفته و سال)

تمام ایام هفته بجز روزهای تعطیل

هزینه خدمت و شیوه واریز هزینه

تعرفه ای دریافت نمی شود.

سوالات متداول

مهمترین گونه پرورشی میگو در ایران چیست؟

گونه وانامي ( Litopenaeus vannamei)

جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز چه کار باید کرد؟

-ماهي قرمز را از مراكز معتبر و تحت نظارت و كنترل شهرداري و سازمان دامپزشكي تهيه نماييد. و از خريد ماهي از فروشندگاني كه ماهي ها را به صورت متراكم و در محل و در شرايط نامناسب بهداشتي و زيستي خودداری فرمایید. - ماهی قرمز مانند هر موجود زنده‌ی دیگری حق دارد از زندگی طبیعی و سالم برخوردار باشد. اگر توان تأمین شرایط لازم برای رسیدن به چنین حقی را نداریم شایسته است که آن‌ها را تولید یا خریداری نکنیم. - کودکان و افراد دارای سابقه‌ی حساسیت، به ماهی و آب آن دست نزنند. لازم است افرادی که مسئول رسیدگی به کارهای ماهی هستند از دستکش استفاده کنند و بعد از تمام شدن کار، دست‌ها را با آب و صابون به‌خوبی بشویند. - ماهی قرمز را فقط از مراکز مجاز که دارای مجوز دامپزشکی شهرستان و تحت نظارت شهرداری هستند و یا از مراکز عرضه ماهی آکواریومی خریداری کنید. - آب حمل ماهی به منزل و آب تعویضی را مستقیم در فاضلات بریزید و از ریختن آن در معابر خودداری کنید. - آب لازم برای ماهی را 24 تا 72 ساعت قبل از استفاده در ظرف دهان گشادی نگه دارید تا کلر آن از بین برود و دمای آن هم مناسب شود؛ هم کلر و هم تغییر ناگهانی دمای آب، سبب مرگ ماهی می¬‌شود. این آب قبل از خرید ماهی نیز باید آماده باشد. - هنگام تعویض آب ماهی، یک چهارم آن را دور بریزید و آب جدید را به ظرف ماهی اضافه کنید. تماس دست یا ابزار گرفتن ماهی با بدن حیوان، سبب ریختن پولک‌ها و بیماری ماهی می‌شود. - برای هر ماهی انگشت قد حدود 5/2 تا 3 لیتر آب لازم است. تنگ‌های کوچک سبب ریختن پولک‌ها، مشکلات تنفسی و کوتاه شده عمر آن‌ها می‌شود. - برای آن که اکسیژن کافی به ماهی برسد، ظرف نگهداری آن باید دهان گشاد باشد. - غذای ماهی قرمز باید بیشتر بر پایه¬ کربوهیدرات یا مواد قندی باشد. بهتر است از غذاهای آماده که میزان مواد مورد نیاز ماهی در آن‌ها حساب شده است، استفاده شود. - روزی دو بار به ماهی غذا بدهید؛ هر بار به اندازه‌ای که در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود، بیشتر از این باشد آب را کثیف و ماهی را مسموم می‌کند. - غذای ماهی را در جای خشک، خنک و تاریک در ظرف در بسته نگه دارید و به تاریخ مصرف آن حتماً توجه کنید. - ماهی جدید را قبل از قرار دادن در کنار ماهی یا ماهی‌های دیگر، حتماً دو هفته جدا نگه دارید تا از سلامت آن مطمئن شوید. - ماهی‌ بیمار را خیلی زود از بقیه جدا کنید. نشانه‌های معمول ماهی بیمار: شنای نامتعادل، شنای آهسته و سریع، ریختن یا راست ایستادن پولک‌ها، نخی و آویزان شدن مدفوع، ورم کردن شکم، بیرون پریدن از آب، به پهلو شنا کردن، بیرون زدگی چشم‌ها، زخم و لکه روی بدن و باله‌ها، تا خوردن باله‌ها یا وجود خوردگی در آن‌ها. - ظرف ماهی را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید؛ بهترین مکان جایی است که با روشن شدن هوا روشن و با تاریک شدن آن تاریک شود. - ماهی را هرگز در رودخانه، نهرها و آبگیر رها نکنید. اگر امکان نگهداری آن را ندارید، به مکان‌هایی که توسط شهرداری مشخص می‌شود انتقال دهید.

نحوه تشخیص بیماری های ویروسی میگو از جمله لکه سفید چیست؟

از طريق آزمايشات مولكولي(Nested-PCR) ، Real-time PCR