سوالات متداول
مهمترین گونه پرورشی میگو در ایران چیست؟
گونه وانامي ( Litopenaeus vannamei)
جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز چه کار باید کرد؟
-ماهي قرمز را از مراكز معتبر و تحت نظارت و كنترل شهرداري و سازمان دامپزشكي تهيه نماييد. و از خريد ماهي از فروشندگاني كه ماهي ها را به صورت متراكم و در محل و در شرايط نامناسب بهداشتي و زيستي خودداری فرمایید. - ماهی قرمز مانند هر موجود زندهی دیگری حق دارد از زندگی طبیعی و سالم برخوردار باشد. اگر توان تأمین شرایط لازم برای رسیدن به چنین حقی را نداریم شایسته است که آنها را تولید یا خریداری نکنیم. - کودکان و افراد دارای سابقهی حساسیت، به ماهی و آب آن دست نزنند. لازم است افرادی که مسئول رسیدگی به کارهای ماهی هستند از دستکش استفاده کنند و بعد از تمام شدن کار، دستها را با آب و صابون بهخوبی بشویند. - ماهی قرمز را فقط از مراکز مجاز که دارای مجوز دامپزشکی شهرستان و تحت نظارت شهرداری هستند و یا از مراکز عرضه ماهی آکواریومی خریداری کنید. - آب حمل ماهی به منزل و آب تعویضی را مستقیم در فاضلات بریزید و از ریختن آن در معابر خودداری کنید. - آب لازم برای ماهی را 24 تا 72 ساعت قبل از استفاده در ظرف دهان گشادی نگه دارید تا کلر آن از بین برود و دمای آن هم مناسب شود؛ هم کلر و هم تغییر ناگهانی دمای آب، سبب مرگ ماهی می¬شود. این آب قبل از خرید ماهی نیز باید آماده باشد. - هنگام تعویض آب ماهی، یک چهارم آن را دور بریزید و آب جدید را به ظرف ماهی اضافه کنید. تماس دست یا ابزار گرفتن ماهی با بدن حیوان، سبب ریختن پولکها و بیماری ماهی میشود. - برای هر ماهی انگشت قد حدود 5/2 تا 3 لیتر آب لازم است. تنگهای کوچک سبب ریختن پولکها، مشکلات تنفسی و کوتاه شده عمر آنها میشود. - برای آن که اکسیژن کافی به ماهی برسد، ظرف نگهداری آن باید دهان گشاد باشد. - غذای ماهی قرمز باید بیشتر بر پایه¬ کربوهیدرات یا مواد قندی باشد. بهتر است از غذاهای آماده که میزان مواد مورد نیاز ماهی در آنها حساب شده است، استفاده شود. - روزی دو بار به ماهی غذا بدهید؛ هر بار به اندازهای که در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود، بیشتر از این باشد آب را کثیف و ماهی را مسموم میکند. - غذای ماهی را در جای خشک، خنک و تاریک در ظرف در بسته نگه دارید و به تاریخ مصرف آن حتماً توجه کنید. - ماهی جدید را قبل از قرار دادن در کنار ماهی یا ماهیهای دیگر، حتماً دو هفته جدا نگه دارید تا از سلامت آن مطمئن شوید. - ماهی بیمار را خیلی زود از بقیه جدا کنید. نشانههای معمول ماهی بیمار: شنای نامتعادل، شنای آهسته و سریع، ریختن یا راست ایستادن پولکها، نخی و آویزان شدن مدفوع، ورم کردن شکم، بیرون پریدن از آب، به پهلو شنا کردن، بیرون زدگی چشمها، زخم و لکه روی بدن و بالهها، تا خوردن بالهها یا وجود خوردگی در آنها. - ظرف ماهی را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید؛ بهترین مکان جایی است که با روشن شدن هوا روشن و با تاریک شدن آن تاریک شود. - ماهی را هرگز در رودخانه، نهرها و آبگیر رها نکنید. اگر امکان نگهداری آن را ندارید، به مکانهایی که توسط شهرداری مشخص میشود انتقال دهید.
نحوه تشخیص بیماری های ویروسی میگو از جمله لکه سفید چیست؟
از طريق آزمايشات مولكولي(Nested-PCR) ، Real-time PCR